ALT I ET


Vi: 

  • tegner dit hus
  • indretter dit hus
  • udvælger alle materialer
  • tegner køkken, bad og specialløsningerKompetencer:

  • Bygningsarkitekt 
  • Indretningsarkitekter 
  • Underviser i møbler og materialerErfaring:

  • 20 år


TEGNESTUE MIDT I LANDET

STRIB VED LILLEBÆLT


 


TEGNESTUEN

ARKITEKTEN 


BYGNINGSARKITEKT & INDRETNINGSARKITEKTER

cand. arch. MAA

 

Arkitekt ægtepar

Brigitta og Jesper Henriksen er ægteparret bag tegnestuen Arkitekten i det smukke Strib ved Lillebælt. Parret er begge indretningsarkitekter og Jesper er samtidig også uddannet bygningsarkitekt – sammen har parret siden 2014 forenet bygningsarkitektur og indretning i deres arbejde, hvor de har specialiseret sig i opgaver til private.   

Inden vi udlevede vores drøm om, at arbejde sammen i vores eget arkitektfirma, har vi udover mange års erfaring fra indretnings- og arkitektfirmaer; også erfaring fra snedkerfaget, møbelbranchen, som dekoratør, messedesign, som under-viser i indretning og møbler, stilarter, materialer, konstruktioner mm.

Vi elsker at arbejde sammen og supplere hinanden. Vi har hver vores styrke. Brigitta er funktionalist, som tænker enormt praktisk – Jesper er ekstrem æstetikker og detalje orienteret.

 

Kombinationen giver os en optimal måde til, at kunne indfri vores ideal om god arkitektur. For os er det selvfølgelig ambitionen, at skabe smuk arkitektur og indretning – gøre dit hus til det smukkeste på vejen eller imponere alle dine gæster med ny indretning, men det er ikke nok, at det ser fantastisk ud – for os skal det fungere, være logisk, praktisk og give dig glæde og være en god investering.

Mange starter med at få tegnet et hus, derefter skulle i gang med at indrette det, så vælge alle materialer, belysning, møbler, køkken, gardiner, farver etc. og hver gang skulle tale med en ny aktør. 

Vores arbejde kombinerer den proces en gang – og det har en dobbelt glæde for os. Dels glæder vi os over, at kunne gøre processen for kunder så enkel som mulig. Dels er det hele vores idé og ambitions grundlag for tegnestuen, at kunne både tegne, indrette, møblere et hus på én gang - gøre det komplet og færdigt.

 

Vi har lært meget af hinanden - og som ægtepar giver det meget glæde og morskab, at undervise og overdrage viden til hinanden.

Udover, at Jesper er uddannet bygningsarkitekt, så er han samtidig opvokset i snedkerfaget og møbelbranchen, hvor han startede med at blive uddannet. Jespers drøm om at indrette og skabe rum startede allerede her – ”jeg blev hurtigt døbt den vanvittige omflytter, fordi jeg var så opslugt af, at indrette og finde den helt rigtige løsning. Ofte gik jeg en hel nat og dekorerede og flyttede rundt”.

Tiden fra møbelbranchen gav Jesper en unik viden om materialer, vedligeholdelse, tekstiler, læder og al historien om de klassiske Danske og internationale møbler. "Et særligt minde fra den periode er fra 1998, hvor jeg lavede en meget stor Hans J. Wegner udstilling i Ry. Jeg besøgte Wegner privat i Gentofte og drak kaffe med den verdens berømte møbelarkitekt

 

 

 

 - jeg var usvigelig heldig at have en chef i Ry som gjorde mig til et omvandrende lektion om møbler, konstruktioner og materialer - nu er jeg ved at videreformidle min viden til Brigitta.   

Vi elsker at arbejde sammen og kritisk analysere os frem til løsningen, hvor æstetik og funktionalitet går op i en højere helhed. Ofte konkluderer vi, at visse designs, er det vi internt kalder et ”mandedesign” f.eks. et armatur, en ovn eller en anden brugsgenstand, som godt kan være smuk, men ekstrem irriterende, at rengøre og i vores øjne mangler funktionaliteten. ”Design og arkitektur er gudskelov meget individuelt – vi er blot glade for, at arbejde sammen som kvinde og mand, da vi mener, at det optimere vores arbejde med detaljerne – og er med til, at indfri vores målsætning om, at god arkitektur og godt design, er når brugerne kan træde ind og glædes ved brugen af arkitekturen - ikke udelukkende glædes ved synet af arkitekturen.

 

 

Aktuelt

Projekter

Villa

Villa

Byhus - total renovering

Decoflame  showroom

Strib Bibliotek & Borgerhus

Villa & Tegnestue

klik venligst på til mobil i menu

© Arkitekten

Kontaktinformation

ADRESSE:

Vestergade 30, Strib

5500 Middelfart


KONTAKT:

Telefon

64 40 14 64

Mobil

29 68 28 88