Indretning
"arkitekt" "tegnestue" " villa" "tegnestuen arkitekten"

Tegnestuen 

Arkitekten
Indretningsarkitekter

Bygningsarkitekt MAAVestergade 30, Strib

5500 Middelfart

Tlf. 64 40 14 64Arkitektens blog


Som noget nyt har vi oprettet denne blog på vores hjemmeside. Der sker rigtig meget i udviklingen og teknologien inden for byggeri og arkitektbranchen - derfor har vi i længere tid tænkt på, at skrive små artikler om noget af det vi støder på i vores arbejde og dele nogle af vores tanker om såvel nye materialer, ny lovgivning eller om den rivende udvikling i forhold til teknologi. 

Samtidig vil vi bruge denne blog til at skrive om vores arbejde, oplevelser og historie - inden for arkitektur og indretning. Blog

Hvad er CO2 regnskab i byggeriet og hvad betyder det?


I år 2030 har regeringen som målsætning at reducere landets CO2-udledning med 70 procent. Endnu mere ambitiøst er deres langsigtede mål, der sigter mod en fuldstændig klimaneutral tilstand inden 2050. Dette indebærer en situation, hvor der ikke netto afgives drivhusgasser til atmosfæren, som kan påvirke klimaet.


Inden for Danmarks bygge- og anlægssektor udgør mere end 40% af landets CO2-udledning en markant andel. Dette har længe været en kilde til bekymring, og branchen har aktivt arbejdet på at reducere sit CO2-aftryk. Udover individuelle virksomheders og organisationers bestræbelser har politikere også fokuseret på at finde løsninger til at nedbringe denne betydelige CO2-udledning fra byggeriet.
Fremtiden - tilbage til fortiden?


Jeg har arbejdet med møbler, arkitektur og indretning næsten hele mit liv. Min far var snedkermester og arbejdede fra 1951 til 1994 på snedkeri, som rejsende montør, fabrikant og senere som møbelhandler. I en ret tidlig alder i 1970érne begyndte jeg, at gå til hånde og blev senere udlært hos min far. Igennem min opvækst og læretid besøgte jeg en lang række møbelfabrikker og mødte møbel repræsentanter, snedkere og værkførere. Alle med en erfaring fra den forudgående tid og oplevelser med flere af de kendte møbelarkitekter og de mennesker, som satte store aftryk på vores designhistorie.   


Jeg vil prøve, at tage dig med tilbage i historien og reflektere over, hvordan perioden for de kendte danske møbelarkitekter havde sit udspring. En rejse gennem årtierne i det meste af det 20 århundrede og frem til i dag.