Indretning
"arkitekt" "tegnestue" " villa" "tegnestuen arkitekten"

Referencer


Vi har snart i 10 år haft glæden og privilegium, at tegne villaer og erhvervs bygninger fra vores egen tegnestue. Det har givet en stor alsidighed og uvurderlig erfaring. Du kan på denne side se nogle af vores projekter - se vores streg og læse lidt om de viste projekter. Alle projekter er et unika projekt - og hvis vi skal tegne for dig bliver det altid et unikt projekt, som tilpasses din grund, det du drømmer om og har behov for.


Vi håber du finder inspiration til dine tanker om erhvervsbyggeri, showroom eller udstillingsarkitektur.Tegnestuen 

Arkitekten
Indretningsarkitekter

Bygningsarkitekt MAAVestergade 30, Strib

5500 Middelfart

Tlf. 64 40 14 64Tegnestuen Arkitekten

Dette biblioteks projekt indeholder en tilbygning, total ombygning/renovering, design af 1 sal som tidligere var næsten var ubrugt, ny planløsning med ændring af vindues placering og nyt indgangsparti i stueetagen, samt indretning af alle 512 m2. Til stor glæde for os anvendes bygningen til et flittigt foreningsarbejde af ca. 40 forskellige foreninger i Strib og omegn. Biblioteket betjenes enkelte dage af personale fra Middelfart Bibliotek, i alle øvrige tidsrum kan alle borgere få adgang via selvbetjening. I kraft af, at bygningen ligger på en hjørnegrund midt i byen, ønskede vi at åbne bygningen mere med et integreret overdækket indgangsparti. Energioptimering - alt udvendigt er efterisoleret med facade batts, pudset og malerbehandlet, taget er isoleret og beklædt med hvid tagpap. (Vi ønskede hvid aluminium på taget, hvilket desværre blev for dyrt - derfor tagpap løsningen som var alternativet).


Hvide tage er fremtiden af mange årsager, viser et studie. Først og fremmest begrænser de klimaforandringerne. Atmosfæren varmes nemlig op, fordi varmestråling har svært ved at forlade atmosfæren. Reflekterede solstråler stryger derimod lige igennem atmosfæren og ud i rummet, og hvid reflekterer netop store mængder af sollyset. Ud over at de hvide tage ikke opvarmer atmosfæren, så opvarmer de heller ikke lokalerne under taget så meget som de mere almindelige sorte tage. Derfor sparer man strøm, og dermed CO2, til køling. Hvide tage er desuden billigere i drift end grønne tage, som kræver meget vedligehold.


For os har det været en stor glæde, at få lov til at udføre dette lokale projekt. Vi håber de mange foreninger og lokale får glæde af de udvidede rammer i det hvide klimavenlige bibliotek.

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Bibliotek - totalrenovering, tilbygning og indretning

2020

304 m2

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Decoflame Showroom

2018

1000 m2

Projektet indeholder ny facade, nye vinduer, nyt indgangsparti, totalrenovering af hele bygningen inkl. kloak, el, efterisolering, tag mv. Indvendig indeholderprojektet totaldesign af alle 1000 m2. Ny 1 sal delt i to afsnit - et til kontorer, møderum, chefkontor - og den anden 1 sal til en del af den kæmpe udstilling. Vi har designet køkken, bar, toilet, møderum og lavet en detaljeret og komplet indretning herunder møbel valg, belysning, valg af alle materialer i samarbejde med indehaver og direktør Kjell Thomsen.


Her er de tanker, der er lagt bag projektet:

OPLEVELSEN AF AT SE IGENNEM ILD.

Vores tilgang til projektet var at skabe et rum, som understreger og spiller med på oplevelsen af bølgende flammer, som giver varierede brydninger af lys og linjer. Hovedbegrebet og disponeringen i tegnearbejdet, er baseret på ideen om et ”torv” – et centreret punkt, hvorfra forskellige skrå, skæve linjer og akser løber ud fra. Det har været ønsket, at skabe en balance mellem overraskelse, vilde linjer og renhed i en struktureret helhed.

Materiale og farvevalg har vi bevidst valgt rolige og neutrale, for at understrege det centrale element – pejsen.


Det har været målet, at skabe forskellige rum fornemmelser – så man som besøgende kan finde inspiration og drømme om en smuk pejs i egne omgivelser.

Oplev dette projekt med en virtuel tur hos Decoflame

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Koncept til Padelhall

2021/2022

1000 m2

Dette projekt er et koncept og design forslag til World of Padel. Vi blev bedt om at designe det ydre og alt indvendigt - kun begrænset af nogle fastsatte ydre hovedmål og bl.a. det ønskede bane antal og hvilke funktioner projektet skulle indeholde.

Stueplan indeholder 7 dobbelt- og 2 single baner, foyer, personalerum, café, køkken, loungeområder, omklædningsrum, toiletter og depot. 1 sal indeholder bar/café, depot og teknik, møderum og lounge med udsigt over banerne.

Vi har arbejdet med rum differentiering, hvor padel banerne og ankomstområdet har den maksimale rumhøjde kombineret med gangarealer og områder til ophold, møder og fællesskab med lavere rumhøjde for at skabe intimitet i den store arkitektoniske volumen. De elementer vi har valgt at sætte ind i indretningen, skal danne en stærk form og helhed i en ramme, hvor farveholdningen bevidst er valgt ren og enkel - i farverne sand, hvid og sort. Det største element, som skal understrege karakteristikaene for konceptet, er en stor vindeltrappe. Vores idé er, at den store rektangulære bygning og den organisk centrerede form danner en geometrisk kontrast, som er meget markant og genkendelig.


Vi har fundet inspiration i de organiske former fra World of Padel logoet, et padel bat, tennisbolde - det sidste gav også ideen med cirklerne på facaden, som skal give associationer til hoppende tennisbolde, spil og leg.

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Dette projekt er et showroom med en kombination af danske designmøbler, B&O, kunst, badeværelsestilbehør og designertøj.

Projektet indeholder optegning og designet af hvert eneste hjørne af dette showroom i to plan. Fra indretningen til de mange vægge med nicher, podier, stole reol og ikke mindst det indbyggede lys, har vi formet hver detalje med omhu og kreativitet. Vores møbleringsplan er skræddersyet til, at fremhæve de unikke egenskaber ved hvert enkelt produkt og skabe en sammenhængende og indbydende atmosfære.

I underetagen har vi tegnet og indrettet et attrap-badeværelse, med elementer og sanitet fra producenterne Laufen, Alessi One og VOLA. I det tilstødende lokale er der kombination af badeværelsestilbehør og ikoniske danske møbelklassikere.


Øverste niveau indeholder kontorområde, hvor vi har designet en skranke ved indgangen. Herfra føres besøgende af en gang med en indbygget stole reol og videre ud til møbeludstillingen, som primært er med flere af Poul Kjærholms mest elegante modeller. Bagerst tegnede vi et kundetoilet og depotrum. I øverste niveau har vi tegnet flere små nicher, indbygget akvarium og smukke indbyggede løsninger med lys fra producenten FLOS.

 

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Showroom design

2016

210 m2

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Dette projekt er en kombination af kontorindretning og tilstødende udstilling med bioethanol pejse. Vi har tegnet og indrettet alt i disse 200 m2, hvor en særlig detalje kan fremhæves - et L-formet indvendigt vandspejl i gulvet. Idéen var, at vandspejlet er en effektfuld markering mellem kontor, chefkontor og udstillingen. Disponeringen indeholder indgangsområde med adgang til kundetoilet, personalekantine på den ene side og adgang til et åbent kontorområde på den anden side. For enden af lokalet chefkontor og vandspejlet - hvorfra der er adgang til udstillingen, som er opdelt i mindre intime møbelgrupper, hvor der kan sætte særligt fokus på det centrale - pejsen. I den ene ende af showroomet, er der et mødebord med indbygget projektor, barskab - skjult af en skydedør med folietryk af et eksteriør med baglys. Mellem møderummet og en gang ud til produktionen, er der en 6 meter lang pejs designet til lokalet. Vi har arbejdet med et loft i flere niveauer, hvor indbygget LED lys kan reguleres i farve og styrke - og kan tilpasses den ønskede stemning og funktion.


I den modsatte ende af lokalet blev vores fantasi grebet af en idé om at inkorporere birketræ stammer i en kunstnerisk gruppe, der stiger op fra gulvet og strækker sig op i loftet. Dette element skaber en forbindelse mellem naturen og det moderne design. I nærheden af denne installation har vi skabt en hyggelig lille gruppe af stole, hvor man kan sidde, nyde en kop kaffe og betragte det svagt rislende vandspejl og resten af lokalet.

Showroom design

2015

200 m2

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Vi har skabt et fantastisk Montana hus midt i en møbelforretning på 150 m2. Huset er designet med hver en detalje efter Peter J. Lassens Montana reolsystem, der skaber et komplet Montana interiør. Du vil finde innovative opstillinger, såsom en Montana seng, et svævende Montana køkken lavet af Montana Wardrobe elementer - hvem ved måske verdens første Montana køkken? Hårde hvidevarer i køkkenet, er sponsoreret af Siemens, der leverede NEFF produkter for at give huset en ægte premiere oplevelse. Sengen i soveværelset, er også skabt af Montana specialplader og hviler på skuffeelementer i standard dybde. Vægdekorationen designede vi også i MDF plader for, at tilføje et kreativt touch i samme materiale, som alle Montana- elementerne er lavet af.

Vi insisterede på at opretholde den rendyrkede Montana-stil, så da det kom til sofaen, designede vi den baseret på en standard Montana plade. Projektets smed hjalp med at skjule solide knægte bag en forsatsvæg til at støtte sofaen. Lysene ved siden af sofaen er LED monteret i skrå MDF kasser, som vi blev inspireret til at skabe. Farver spillede en afgørende rolle i rumoplevelsen, og vi var glade for at arbejde med Montanas farveunivers. Vi eksperimenterede med 48 farve muligheder. Vi tog intet for givet, og selv garderobe elementerne blev præcist tilpasset med omhu, hvilket betød, at håndværkerne arbejdede hårdt for at opfylde vores kontrolmål. Det hele endte dog med succes, og Montana-huset blev et ekstraordinært udstillingsrum, der fejrer Montana-stilen i sin fulde glans.

Alle stole, spisebord og sofabord er ligeledes Montana produceret - så det er det ultimative Montana univers. Vi havde midt i forløbet fornøjelsen af at mødes med grundlæggeren af Montana Peter J. Lassen og han blev rørt over, at vi endda havde udformet projektet efter kardinaltal 5,7 som Montana er opbygget efter. Samt givet udstillingen "husnummeret" 5,7. Peter J. Lassen gav os mange roser med på vejen og mødet var for os en ekstra glæde og minde, som vi altid vil huske.

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Showroom design - Montana-huset

2014

150 m2

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Nybyggeri produktion 

2022 (Igangværende)

1150 m2

Dette projekt omfatter opførelsen af en helt ny produktionsbygning på 952 m2 samt en mellembygning på 198 m2 med køkken, kantine og stor tagterrasse. Disse nybyggede strukturer integreres sammen med en eksisterende mindre bygning, der samtidig gennemgår en omfattende ombygning og renovering.

Vores opgave har været at skabe det æstetiske udtryk tilpasset den eksisterende bygning. Samt udarbejdelse af et omfattende indretningsforslag for alle tre bygninger. I nært samarbejde med kompetente fagfolk har vi bl.a. designet et industrikøkken og efter omhyggelig gennemgang og drøftelser med bygherren og medarbejdere har vi strategisk placeret de forskellige funktioner, så de bedst muligt understøtter virksomhedens produktions flow og samtidig fremmer optimal trivsel for personalet.


Projektering og opførelse af projektet udføres af virksomheden Koncept Hal, der står bag realiseringen af visionen. Vi er stolte over vores bidrag, hvor vi har brugt vores faglighed og kreativitet til at skabe et sammenhængende og funktionelt projekt, der forhåbentligt vil gøre en positiv forskel for virksomheden og dens dedikerede medarbejdere.

 

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Dette projekt indeholder en tilbygning og indretning til en virksomhed. Vi var underlagt en lokalplan, hvor vi måtte bryde vores normale tankegang og holdning til tilbygnings opgaver. Typisk vil vi foretrække, at lave en tilbygning i samme arkitektoniske stil og udtryk med det eksisterende, men da lokalplan kun tillod at opføre det samme, som den tidligere 1 plan bygning, måtte vi tænke anderledes.

Vores idé var, at lave en overgang mellem det nye og det gamle, hvor vi kunne undgå at tilbygningens facade ville støde direkte ind på den smukke gamle ejendom i en lige linje.

Resultatet blev at gøre tilbygningen bredere end det eksisterende hus og designe en trappe i overgangen, som fører op til en ny tagterrasse. Trappens skrå form og det frithængende udhæng på tilbygningen, er med til at danne en mere hensynsfuld overgang mellem det nye og det gamle. Samtidig er tilbygningen holdt i samme puds som den nedre del af den gamle bygning, hvorved der også skabes en forbindelse.


Tilbygningen rummer personalegarderobe, køkken, vaskefaciliteter, kundetoilet og depotrum. Virksomheden er en bedemandsforretning og vi ønskede en diskret integreret løsning med det ønskede fryserum. Derfor har vi undersøgt mulighederne hos fagpersoner, med producenter og naturligvis med bygherren. Løsningen blev til, at fryserummet er diskret skjult bag en stor skydedørs væg, som dermed både gør funktionen diskret (usynlig) og praktisk og funktionel for personalet. Endvidere indeholder tilbygningen et rummeligt lokale, som kan fungere til foredrag, til ro og intimitet for pårørende med en smuk udsigt op mod den nærliggende skov. I det store lokale har vi arbejdet med forskellige rumhøjder og placeret en siddegruppe i et område med lavere loft for at skabe et lille intimt rum i rummet.

 

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tilbygning 

Opført 2022

96 m2

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Dette er en skitse af vores plan for om- og udbygningen af Juelsminde Fisk, en virksomhed beliggende på Juelsminde havn, der fungerer som både en produktionsfacilitet, en restaurant og en detailhandel. På nuværende tidspunkt er Juelsminde Fisk opdelt i to separate bygninger, en til produktion og en anden til salg og restaurantdrift. Dette projekt repræsenterer vores vision om at forene hele virksomheden i en helt ny, moderne bygning med maritime træk.

Vores grundlæggende idé er dybt forankret i de omgivelser, vi befinder os i, herunder havnen, de sejlende skibe, den blide skønhed i arkitekturen og selvfølgelig temaet "fisk". Vi har lagt stor vægt på, at projektets design er inspireret af havets dyreliv, hvilket giver bygningen en organisk form. Denne form udgør fronten eller hovedet på den lange bygningskrop. Den nye restaurant er symbolsk placeret i bygningens "hoved", som også fungerer som bygningens ansigt og karakteristika, når man ser den fra byen.

Projektets form er også påvirket af faktorer som konteksten og bygningens orientering. Vi har prioriteret en åben struktur mod øst og syd for at maksimere udsigten over havet og lyset, der strømmer ind i bygningens rum. Mod nord og vest har vi derimod valgt en mere lukket struktur, dels for at understrege bygningens facade mod havnen og dels for at beskytte mod de hyppige vestlige vinde. For at sikre, at bygningen ikke afskærmer udsigten og livet på havnen, har vi indarbejdet en svalegang langs hele bygningens længde. Dette giver besøgende og forretningsdrivende mulighed for at opholde sig og nyde udsigten over havnen.

Projektet adskiller sig markant fra den omkringliggende kontekst, hvilket er et bevidst valg. I det omkringliggende område består bygningerne primært af én-etages strukturer med rødmalet træbeklædning og saddeltage med tagpap. Da vores projekt har en betydelig større byggevolumen og en ønsket grad af udnyttelse, har vi valgt et andet udtryk, der kan fungere harmonisk sammen med konteksten, samtidig med at det tilfører Juelsminde Havn nye kvaliteter. Dette realiseres gennem en stor, sammenhængende bygningskrop, der skaber en stærk og enkel kontrast til det omgivende miljø.

 

Restaurant, produktion og forretnings akade

2014

3015 m2

Tegnestuen 

Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen Arkitekten

Hotel og konference 

2019

876 m2

Dette projekt omfatter en omfattende ombygning af flere sammenhængende bygninger. Som arkitekterne bag dette projekt har vi designet 5 unikke hotelværelser, en ferielejlighed, industrikøkken, restaurant, mødelokaler, badeværelser, foyer, lounge områder og planlagt kontorlokaler til et kontorfællesskab på første sal i bygningerne.

Vores designkoncept for værelses afdelingen er baseret på en filosofi inspireret af gamle bymiljøer med snørklede, hyggelige passager, skjulte kroge og små veje. Midtpunktet er et charmerende "gadekær," hvor gæsterne kan samles, slappe af i hyggelige opholdsområder eller trække sig tilbage til individuelt designede værelser med eget badeværelse.


Dette projekt har været en spændende udfordring for os som arkitekter. En af de mest udfordrende aspekter var at imødekomme brandmyndighedernes krav, som vi med glæde formåede at integrere i vores design ideer.

At være arkitekterne bag dette projekt har givet os mulighed for at udforske kreativiteten og skabe en unik atmosfære. Vi har formået at kombinere historisk charme med moderne bekvemmeligheder og skabe et sted, der vil tiltrække både gæster og besøgende.

 

Tegnestuen 

Arkitekten