Indretning

Tegnestuen Arkitekten

Tegnestuen 

Arkitekten
Indretningsarkitekter

Bygningsarkitekt MAAVestergade 30, Strib

5500 Middelfart

Tlf. 64 40 14 64

"arkitekt" "tegnestue" " villa" "tegnestuen arkitekten"

Om os

- Lille tegnestue - stor erfaringByggeri og indretning til private

Vi er et arkitekt ægtepar, som fra vores lille tegnestue i Strib har specialiseret os i byggeri og indretning til private og erhverv.

Vi værdsætter den tætte dialog med dig, som ønsker et unikt arkitekttegnet hus, indretning eller kombinationen af begge dele, som er vores primære arbejde.


At bruge en arkitekt eller indretningsarkitekt, kræver tillid, da det ofte er en stor investering.Vi holder meget af, at vi typisk får en lang og tillidsfuld relation med vores kunder. Vi vil gerne yde dig en høj service og professionel rådgivning baseret på 20 års erfaring.

Vi kan tegne dit hus, indrette det og hjælpe med alle materialevalg. Du sammensætter sammen med os, i hvilket omfang du ønsker vi skal hjælpe dig gennem dit projekt.


Byggeri og indretning til erhverv

Vi tilbyder tegning og design af erhvervsbygninger samt alle typer erhvervs relaterede indretningsopgaver samt design af showroom og udstillingsarkitektur.

Ved byggeri over 1000 m2 vil vi typisk alliere os med et ingeniørfirma, som kan varetage projekteringen.


I alle opgaver

Vi følger altid vores projekter og står for myndighedsbehandling, byggetilladelse, færdigmelding og løbende dialog med både bygherren og de håndværkere og entreprenører, som udfører vores projekter.


Der er i vores arbejde også koordinering og møder med landinspektør, ingeniør, geotekniker og tilsynsførende - overordnet ønsker vi, at gøre projektet så enkelt som muligt for dig som bygherre. Så du kan nøjes med at kommunikere med os igennem hele forløbet.

Vi kan enten komme ud til dig - eller efter aftale mødes hos os, hvor du er velkommen i tegnestuen til en dialog om dit projekt.
Brigitta Henriksen

Indretningsarkitekt

Arkitekt ægtepar

Jesper Henriksen

Arkitekt MAA

Indretningsarkitekt

Vi er Brigitta og Jesper Henriksen, ægteparret bag tegnestuen Arkitekten i det smukke Strib ved Lillebælt. Vi er begge indretningsarkitekter og Jesper er samtidig også uddannet bygnings-arkitekt.

Sammen har vi siden 2014 forenet bygnings-arkitektur og indretning i vores  arbejde, hvor vi har specialiseret os i opgaver til private.   

Inden vi udlevede vores drøm om, at arbejde sammen i vores egen tegnestue, har vi udover mange års erfaring fra indretnings- og arkitekt-firmaer; også erfaring fra snedkerfaget, møbel-branchen, som dekoratør, messedesign, som underviser i indretning og møbler, stilarter, materialer, konstruktioner mm.

Vi elsker at arbejde sammen og supplere hinanden. Vi har hver vores styrke. Brigitta er funktionalist, som tænker enormt praktisk – Jesper er ekstrem æstetiker og detalje-

orienteret.


Kombinationen giver os en optimal måde at indfri vores idealer om god arkitektur. For os er det selvfølgelig ambitionen, at skabe smuk arkitektur og indretning – gøre dit hus til det smukkeste på vejen eller imponere alle dine gæster med ny indretning, men det er ikke nok, at det ser fantastisk ud – for os skal det fungere, være logisk, praktisk og give dig glæde og være en god investering.


Mange starter med at få tegnet et hus, derefter skulle i gang med at indrette det, 

 

så vælge alle materialer, belysning, møbler, køkken, gardiner, farver etc. og hver gang skulle tale med en ny aktør.

Vores arbejde kombinerer den proces på en gang – og det har en dobbelt glæde for os. Dels glæder vi os over, at kunne gøre processen for vores kunder så enkel som mulig. Dels er det hele vores idé og ambitions grundlag for tegnestuen, at kunne både tegne, indrette, møblere et hus på én gang - gøre det komplet og færdigt.


Vi har lært meget af hinanden - og som ægtepar giver det meget glæde og morskab, at undervise og overdrage viden til hinanden.

Udover, at Jesper er uddannet bygningsarkitekt, så er han samtidig opvokset i snedkerfaget og møbelbranchen, hvor han startede med at blive uddannet. Jespers drøm om at indrette og skabe rum startede allerede her – ”jeg blev hurtigt døbt den vanvittige omflytter, fordi jeg var så opslugt af, at indrette og finde den helt rigtige løsning. Ofte gik jeg en hel nat og dekorerede og flyttede rundt”.


Tiden fra møbelbranchen gav Jesper en unik viden om materialer, vedligeholdelse, tekstiler, læder og al historie om de klassiske danske og internationale møbler. "Et særligt minde fra den periode er fra 1998, hvor jeg lavede en meget stor Hans J. Wegner udstilling i Ry. Jeg besøgte Wegner privat i Gentofte og drak kaffe med den verdensberømte møbelarkitekt.

- jeg var usvigelig heldig at have en chef i Ry som gjorde mig til et omvandrende leksikon om møbler, konstruktioner og materialer - nu er jeg ved at videreformidle min viden til Brigitta.


Vi elsker at arbejde sammen og kritisk analysere os frem til løsningen, hvor æstetik og funktionalitet går op i en højere helhed. Ofte konkluderer vi, at visse designs, er det vi internt kalder et ”mandedesign” f.eks. et armatur, en ovn eller en anden brugsgenstand, som godt kan være smuk, men ekstrem irriterende, at rengøre og i vores øjne mangler funktionaliteten.


Design og arkitektur er gudskelov meget individuelt – vi er blot glade for, at arbejde sammen som kvinde og mand, da vi mener, at det optimere vores arbejde med detaljerne – og er med til, at indfri vores målsætning om, at god arkitektur og godt design, er når brugerne kan træde ind og glædes ved brugen af arkitekturen - ikke udelukkende glædes ved synet af arkitekturen.


Til næste år har vi 10 års jubilæum, hvilket vi ikke helt kan forstå, at tiden er gået så hurtigt. Omvendt har det være år med mange fantastiske oplevelser og gode relationer til forskellige bygherre, som vi er taknemmelig for har haft tidliden og interessen i, at bruge os som deres arkitekter.